Important 13 August Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten 13 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: What is the name of the vaccine that is registered by Russia?

For Answer – Click Here

Top Important 13 August Current Affairs 2020

1. When is International Youth day celebrated?

Answer: 12th August

  • Theme of 2020: Youth Engagement for Global Action

2. Who won the Asian College of Journalism’s Award 2019 for Investigative journalism?

Answer: Nitin Sethi

3. Which company recently launched India’s 1st Pocket Android POS device for contactless ordering and payments?

Answer: Paytm

  • Name: Paytm All-in-One Portable Android Smart POS

4. Which city became the 1st to introduce female symbols on traffic signals and signage?

Answer: Mumbai (Dadar)

5. Who became the new PM of Mauritania?

Answer: Mohamed Ould Bilal

  • Capital: Nouakchott

6. Who became the champion of recently held Max 70th Anniversary Grand Prix?

Answer: Max Verstappen of Red bull

7. Recently, which country’s government resigned due to a massive explosion in the capital city?

Answer: Lebanon

  • The PM Hassan Diab and the ministers resigned after the public outrage.
  • Capital: Beirut

8. Which state announced the “Mukhya Mantri Kisan Sahay Yojana”?

Answer: Gujarat

  • CM: VijayRupani
  • The scheme is for the Kharif season.

9. Who released a book titled “Connecting, Communicating, Changing”?

Answer: Union minister for Information and Broadcasting Prakash Javadekar

  • This e-Book contains speeches of Vice President M. Venkaih Naidu.

10. Which famous Indian noted urdu poet and a lyricist passed away due to cardiac arrest?

Answer: Rahat Indori

Comment the Answer of-

When is National Youth Day observed in the  country?

Read the Below Posts Also

Hope you like these one liner top 10 Important 13 August Current Affairs 2020.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below