Important 12 August Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten 12 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Who is the author of the book “Making sense of Indian Democracy”?

Top Important 12 August Current Affairs 2020

1. Who took oath as the new President of Belarus in August 2020?

Answer: Alexander Lukashenko

  • He became the President for the sixth time, and won the election with 80.23% of votes.

2. What is the name of the vaccine that is registered by Russia?

Answer: Sputnik V

3. Name the 1st Indian state that will give Forest Land Certificates?

Answer: Chhattisgarh

4. Recently, which country declared environmental emergency?

Answer: Mauritius

5. What is the name of the campaign launched by Indian PM Narendra Modi to make India garbage free?

Answer: Garbage Free India

6. Who launched Atmanirbhar Bharat Saptah on August 10, 2020?

Answer: Defence Minister Rajnath Singh

7. Recently, in which state Malgudi Museum was inaugurated?

Answer: Karnataka

  • It was inaugurate by Minister of State for Railways, Suresh Angadi.

8. Name the company that topped in the recently released “Future Brand Index 2020?

Answer: Apple

9. Recently, the Indian Army gifted 10 ventilators to which country’s army?

Answer: Nepal

10. Who became the new Prime Minister of Peru?

Answer: Walter Roger Martos Ruiz

  • President: Martin Ruizcarra

Read the Below Posts Also

Hope you like these one liner top 10 Important 12 August Current Affairs 2020.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below