Important 14 August Current Affairs 2020 PDF

So, before you go through these top ten 14 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Which city introduced the female symbols on the traffic signals and signage?

For Answer: Click Here

Important 14 August Current Affairs 2020 Questions and Answers

1. Recently, which state built the country’s largest tribal freedom fighters museum?

Answer: Gujarat

2. Which Bollywood actor is in the list of Forbes Magazine top 20 highest paid actors of 2020?

Answer: Akshay Kumar

  • He is 6th in the list ($48.5 million)
  • Dwayne Johnson (The Rock) at the top with an earning of $87.5 million

3. Which foundation recently launched the “W-GDP Women Connect Challenge”?

Answer: Reliance Foundation

  • This was launched in association with ndia in association with US Agency for International Development (USAID) and Women’s Global Development and Prosperity (W-GDP).

4. Who became the new chairman of ICRIER?

Answer: Pramod Bhasin

  • ICRIER: Indian Council for Research on International Economic Relations
  • HQ of ICRIER: New Delhi

5. Who will be the new chairman of SAIL?

Answer: Soma Mondal

  • SAIL: Steel Authority of India Limited
  • SAIL HQ: New Delhi
  • SAIL was set up on 19 January 1954.

6. When is World Organ Donation Day observed?

Answer: 13th August

7. Recently, which Indian Corporation announced the “Special Revival Campaign”?

Answer: LIC

  • LIC: Life Insurance Corporation of India
  • LIC HQ: Mumbai
  • LIC was established on 1st September 1956.

8. Who is the Author of the book “Our Only Home: A Climate Appeal to the World”? (Click the Book Name to Buy from Amazon)

Answer: Dalai Lama

9. “That is so easy” is a vendor campaign launched by which e-commerce platform?

Answer: Amazon

  • Amazon was founded on July 5, 1994.

10. Who became the non-congress PM to hold the power for maximum time?

Answer: Mr. Narendra Modi

Comment the Answer of-

Where is the Headquarter of Amazon in India?

Read the Below Posts Also

14 August Current Affairs 2020 PDF

Hope you like these one liner top 10 Important 14 August Current Affairs 2020 Questions and Answers.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below