Before you go through these top ten Important 17 July Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Which Indian airport became the first to have contactless car parking?

Important 17 July Current Affairs 2020

Note: The pdf Link is at the bottom of the article.

1. Recently who became the chairman of HCL Technologies?

Answer: Roshni Nadar

2. When will be the 2022 Dakar Youth Olympics will be held now?

Answer: It is postponed to 2026.

Note: Dakar is the capital of Senegal

3. When is World Day for International Justice observed/celebrated?

Answer: 17th July

4. Who was the first Woman State Election Commissioner of Maharashtra?

Answer: Neela Satyanarayana who recently passed away.

5. Which state police started the “CybHer” campaign?

Answer: Telengana Police for the safety of Women and children.

6. Who recently released the book “The Tangams: An Ethnolinguistic Study Of The Critically Endangered Group of Arunachal Pradesh”?

Answer: It was released by the CM Pena Khandu.

7. Which state government has launched the “Operation Muskan” to find the missing children?

Answer: Andhra Pradesh

8. Which State’s Poba Reserve Forest will be transformed to Wildlife Sanctuary?

Answer: Assam

9. Which IIT will start portable hospital?

Answer: The initiative is taken by IIT Madras start-up Modulus Housing. The portable hospital’s name is MediCAB.

10. Recently, Pakistan signed an agreement with which country for a Hydel Project?

Answer: China.

The project name is Azad Pattan Hydel Power Project, and it will be of 700 MW on the Jhelum river in Sudhoti district (POK).

Hope you like these 17 July Current Affairs 2020.

If you have any suggestion, please leave your comment below. It will help us to serve you better.

Please Comment Below