20 July Current Affairs 2020 Pdf

0
55

Before you go through these top ten Important 20 July Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Which Indian airport became the first to have contactless car parking?

Important 20 July Current Affairs 2020

1. When is World Chess Day celebrated?

Answer: 20 July

2. Which football team won the LaLiga 2019-20?

Answer: Real Madrid

Real Madrid is a Spanish football club, and this was their 34th LaLiga title.

3. What is the rank of India in the recently released Global Manufacturing Risk Index 2020?

Answer: 3rd

Cushman & Wakefield, a US-based property consultant, released the report.  In this report China and USA were at the top respectively.

4. When ia Nelson Mandela Day celebrated?

Answer: 18th July

5. Recently, CBSE tied up with which company to integrate a AI baesd course for class XI and XII?

Answer: IBM

6.Who became the 1st Woman PM of Gabon?

Answer: Rose Christiane Ossouka Raponda

7. Which state government has recently decided to establish a Turmeric Research Institute?

Answer: Tamil Nadu

The government’s main focus is to increase production and more income for the producers. The institution is said to be build at a cost of 30 crore.

8. Recently, who launched E-Home Loan?

Answer: Bajaj Housing Finance Limited

9. Which state government recently announced monthly pension for the kin of ASHA and Anganwadi workers dying due due corona?

Answer: Odisha

10. NABARD recently sanctioned 795 crore for which state?

Answer: West Bengal

This was announced for the reconstruction of infrastructures damaged due to cyclone Amphan.

Hope you like this 20 July Current Affairs 2020.

If you have any suggestion, do leave your comment below. We would love to hear from you.

Support us by sharing our content.

Please Comment Below