24 June Current Affairs 2020

0
54

Important 24 June Current Affairs

Before You go through these top 24 June Current Affairs, Comment the Answer of this Question.

Question: When is International Olympic Day Observed?

Download PDF from the Link at the bottom.

1. Recently, which WWE wrestler announced his retirement?

Answer: Mark William Calaway (Undertaker)

2. When is United Nations Public Service Day observed?

Answer: 23rd June

3. In June 2020 which country successfully tested a maglev vehicle with a speed of 600 km/h?

Answer: China

4. In June 2020, which Indian origin American has been nominated as the US ambassador to Ethiopia by President Trump?

Answer: Geeta Pasi

5. Which State/UT organized 2-day Sensitization-cum-Awareness Workshop on 22nd June 2020?

Read More: 23 June Current Affairs 2020

Answer: Jammu and Kashmir

6. Which state will launch “Indira Rasoi Yojna” for the poor?

Answer: Rajasthan

7. In June 2020, which former cricketer is appointed head coach of the Uttarakhand cricket team?

Answer: Wasim Jaffer

8. In June 2020, who is appointed the chairman of Indian Financial Technology & Allied Services (IFTAS)?

Answer: T. Rabi Sankar

9. How much money India will contribute to the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees?

Answer: USD 10 million

10. Recently which country has given 97% rebate on export duty to Bangladesh?

Answer: China