3 July Current Affairs 2020

0
78

Top 10 Important 3 July Current Affairs

So, before you go through these top ten Important 3 July Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: What is the name of first covid-19 vaccine developed by India for human trial?

1. Who is appointed as the new CEO of Central Board of Film Certification?

Answer: Ravindra Bhakar

2. Recently, which state government has launched e-library?

Answer: Uttarakhand

Also Read: 2nd July Current Affairs

3. Who is the author of the book titled “The Yogini Poems: Love & Life”?

Answer: Dr. Adyasha Das

4. Recently, which bank launched the “e-Kisaan Dhan” App for farmers?

Answer: HDFC Bank

5. When is the World Sports Journalists Day observed globally?

Answer: 2nd June

6. Who is the author of the book titled “Future of Higher Education- Nine Mega Trends”?

Answer: CA V Pattabhi Ram

Note: The book was virtually released by Vice-president M Venkaiah Naidu.

7. With which country India has signed an agreement for the formation of a 50:50 Joint Venture Company (JVC)?

Answer: Bangladesh

8. What is the name of the 2.8 km longest train ever run by Indian Railways?

Answer: SheshNaag

Also Read: 1 July 2020 Current Affairs

9. Name two the Indian American who are honored as “Great Immigrants 2020”?

Answer: Siddhartha Mukherjee & Raj Chetty

10. Recently, which country cancelled the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Summit 2021, due to the COVID-19 pandemic?

Answer: New Zealand

Please Comment Below