Important 2 July Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten Important 2 July Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who was honoured with BET 2020 Humanitarian Award?

1. What is the name of first covid-19 vaccine developed by India for human trial?

Answer: COVAXIN

2. Recently, who is appointed as the Indian envoy to United Nations bodies?

Read More: 1 July Current Affairs 2020

Answer: Indra Mani Pandey

3. Who is the first female Lt. General appointed by Pakistan Army?

Answer: Nigar Johar

4. Recently which Indian cricketer was named named as the country’s ‘Most Valuable Player’ of the 21st century by Wisden?

Answer: Ravindra Jadeja

5. Who became the new chairman of Indian Oil Corporation?

Answer: Shrikant Madhav Vaidya

6. The 36th ASEAN Summit was chaired by which country?

Answer: Vietnam

7. What is the name of digital wallet launched by Swiggy in association with ICICI bank?

Answer: Swiggy Money

8. Which state government recently set up a “COVID Warrior Club”?

Answer: West Bengal

9. Recently on 1st July 2020, which company became the world’s most valuable car company?

Answer: Tesla with a market value of $208 billion

10. Recently, which messaging App added a feature of adding Contacts using QR code?

Answer: WhatsApp

Please Comment Below