15 August Current Affairs 2020 PDF

So, before you go through these top ten 15 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Which Bollywood actor is in the list of Forbes Magazine top 20 highest paid actors of 2020?

For Answer: Click Here

Important 15 August Current Affairs 2020 Questions and Answers

1. Which minister recently launched the Naval Innovation and Indigenisation Organisation?

Answer: Defence Minster, Mr. Rajnath Singh

  • Meaning of Indigenisation:  It is the process of bringing something under the control.

2. Recently, Laura Marsh a famous athlete announced her retirement. She belonged to which sports?

Answer: Cricket

  • The all-rounder played for England, who took 217 wickets and scored 1588 runs across all formats.

3. Who won the CEO of the year 2020 award?

Answer: Ganga Arora of Vertex Global Services

4. Which private telecom company became the 1st to launch the ultra-fast 4G services in Andaman and Nicobar circle?

Answer: Airtel

  • Founder of Airtel: Sunil Bharti Mittal
  • Airtel was founded on: July 7, 1995
  • Current CEO (Aug 2020): Gopal Vittal

5. Which state/UT government has announced to launch “Arunodoi Scheme”?

Answer: Assam

  • Chief Minister of Assam: Sarbananda Sonowal
  • Governor of Assam: Jagdish Mukhi
  • Under the Arunodoi Scheme, all the families who are eligible will be assisted with 830 rupees per month to buy essential food items.

6. Recently, which country has decided to give a loan of 3.1 billion dollar to Bangladesh?

Answer: Japan

7. Recently, which middle-east country made a historic peace agreement with Israel?

Answer: UAE

8. Which country recently tested Arrow-2 ballistic missile interceptor?

Answer: Israel

9. Which country is planning to organise Russia-India-China summit in the November month?

Answer: Russia

10. Recently, India extended an assistance of how much money to Antigua and Barbuda to fight against COVID-19?

Answer: $1 million

Comment the Answer of-

Which country was the 1st to issue COVID-19 vaccine, and also name the vaccine?

Read the Below Posts Also

15 August Current Affairs 2020 PDF

Hope you like these one liner top 10 Important 15 August Current Affairs 2020 Questions and Answers.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below