More share buttons
Share on Pinterest

Current Affairs Questions/Answers

01. Which country will Prime Minister Narendra Modi visit in August 2019?

Answer- PM Narendra Modi will embark a two day visit to Bhutan in August 2019.

02. Who won the WBA Welterweight Championship held in july 2019?

Answer- Filipino legend Manny Pacquiao won the WBA Welterweight Championship 2019.

03. What is the reduced tenure of chairpersons of National and State Human Rights Commission in the recently passed Protection of Human Rights (Amendment) Bill 2019?

Answer- The Rajya Sabha cleared the Protection of Human Rights (Amendment) Bill on July 22, 2019. The age was reduced from 5 years to 3 years.

Read More- Latest 100 Important GK Questions with Answers

04. What was the theme of World Brain Day 2019?

Answer- Migrain: The Painful Truth.

Knowledge Booster- 22nd July is celebrated as World Brain Day.

Read More- Important Current Affairs 19 July 2019

05. Who will be conferred with the “Mohun Bagan Ratna” on July 29, 2019?

Answer- Keshav Dutt and Prasun Banerjee

Note- 29 July is celebrated as Mohun Bagan Day.

06. When is Kargil Vijay Diwasv celebrated?

Answer- It is celebrated on 26 July. It is celebrated in the memory of soldiers who sacrificed their life in the 1999 Kargil War.

07. Who has bee appointed as “Britain’s Home Secretary”?

Answer- Priti Patel is appointed as “Britain’s Home Secretary”, thus becoming the first Indian origin Home Secretary.

Read More- Latest 100 Important GK Questions with Answers

08. Who won the British Open 2019?

Answer- Shane Lowry of Ireland won the British Open 2019, a major golfing title.

09. Who is the newly elected Prime Minister of Britain?

Answer- Boris Johnson took over the post on 24 July 2019. He belongs to the Conservative Party.

Help Us Serve You Better

Check Offers on Amazon


Check Offers on Flipkart

Follow Us on Telegram

Click or Search- Toppers Portal

Note- Get daily and frequent updates.




error: Content is protected !!