1 October Current Affairs 2020

Revision Question: Which actor is chosen for the customer awareness campaign by the Reserve Bank of India?

For Answer => Click Here1 October Current Affairs 2020

Top Ten 1 October Current Affairs 2020

1. In which year ISRO has decided to launch its Venus Mission?

Answer: 2025

  • France will also participate in the launch mission.

2. When is the International Day of Older Persons observed?

Answer: 1st October

  • The theme of 2020 International Day of Older Persons is “Pandemics: Do They Change How We Address Age and Ageing”.

3. Which state has recently announced to cut 25% school fees?

Answer: Gujarat

4. Recently BSE stock exchange signed a pact with which bank to empower SMEs?

Answer: YES Bank

5. Which city won the “Smart City” Award from UNESCO?

Answer: Vienna

6. Recently which IIT developed the “MOUSHIK” microprocessor?

Answer: IIT Madras

  • This is a Made in India microprocessor for the Internet of Things (IoT) devices.

7. In which state NABARD recently launched the cleanliness literacy campaign?

Answer: Karnataka

  • NABARD full is “National Bank for Agriculture and Rural Development”.
  • The campaign will be launched in 2000 villages.

8. Who became the brand ambassador of the Myntra beauty segment?

Answer: Disha Patani

9. Name the first country to use facial verification in national ID?

Answer: Singapore

10. Recently who has been conferred the prestigious SDG Special Humanitarian Action Award?

Answer: Sonu Sood

  • The award is given by the Department of Planning of the Government of Punjab with the support of the Sustainable Developmental Goals Coordination Centre.

You may also like to Read the Below Posts:

1 October Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 1 October Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 1 October Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below