30 September Current Affairs 2020

Revision Question: Who became the first woman fighter pilot to fly Rafale?

For Answer => Click Here30 September Current Affairs 2020

Top Ten 30 September Current Affairs 2020

1. NIA will open three branches in which city/cities?

Answer: Imphal, Chennai ad Ranchi

  • NIA full form is National Investigation Agency.
  • The Headquarters of NIA is in New Delhi.
  • NIA branches are in Hyderabad, Mumbai, Lucknow, Guwahati, Kochi, Kolkata, Raipur and Jammu

2. Who became the new chairman of TRAI?

Answer: P D Vaghela

3. Recently Syeda Anwara Taimur passed away in Australia. She was the former CM of which state?

Answer: Assam

  • She was the first and only woman CM of Assam.

4. Recently which e-commerce website tied up with Bajaj Allianz General Insurance company?

Answer: Flipkart

The company will help its customers by providing Digital Suraksha Group Insurance.

5. Which state recently has decided to give “Radio Pathshala” to the students?

Answer: Odisha

  • The classes will be for Std 1 to Std 8.

6. Which IPL team made a record by chasing the highest run?

Answer: Rajasthan Royals

  • Rajasthan Royals successfully chased down the target of 224 by scoring 226 runs in 19.4 overs against Kings XI Punjab.
  • Rajasthan Royals won the match by 4 wickets.

7. Which space agency has decided to launch an advanced toilet to International Space Station?

Answer: NASA

  • The bathroom worths $23 million.

8. When is International Translation Day celebrated?

Answer: 30th September

  • The theme of International Translation Day 2020 is “Finding the words for a world in crisis”.

9. When is World Heart Day observed?

Answer: 29th September

  • This is celebrated since 2000 and was launched by World Heart Federation to aware people of this deadly illness.

10. Which actor is chosen for the customer awareness campaign by the Reserve Bank of India?

Answer: Amitabh Bachchan

You may also like to Read the Below Posts:

30 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 30 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 30 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below