August Current Affairs Questions Answers

01. Which country will host the World Skills International Competition 2019?

Answer- Russia

The event will take place in Kazan, Russia from 22 to 27 August 2019.

02. How many CNG stations are being planned by Gujarat Gas Ltd?

Answer- 200

Gujarat Gas Ltd is planning to set up 200 CNG stations across India in the next two years.

Read More- Latest 100 Important GK Questions with Answers

03. Which city has been named the World’s best city for students?

Answer- London

The ranking was compiled by global education consultancy QS. London topped the list for the 2nd time. Tokyo and Melbourne came 2nd and 3rd respectively.

04. The recently passed Motor Vehicle Bill, 2019 will amend?

Answer- Motor Vehicle Act, 1988.

05. Where was the 52nd ASEAN summit held?

Answer- Bangkok

ASEAN- Association of Southeast Asian Nations It was formed in 1967 by Indonesia, Malaysia, Singapore, the Philippines, and Thailand.

06. Which two countries will carry out the military exercise “Hand in Hand”?

Answer- India and China will carry out the exercise in December 2019 at Umroi, Meghalaya.

Read More- Important Current Affairs 19 July 2019

07. What is the rank of India in the global GDP rankings of 2018?

Answer- 7th

India slipped to 7th place. India was placed 5th in 2017.

08. Which state will build the world’s first ultra-fast hyperloop project?

Answer- Maharashtra

With a budget of 10 billion dollars, it will connect Mumbai and Pune.

Read More- 63rd BPSC Question Paper with Answers

09. Which Indian journalist won the 2019 Ramon Magsaysay Award 2019?

Answer- Ravish Kumar

He won it for raising the voice of the voiceless. This award was started in 1957 in memory of former Philippine President Ramon del Fierro Magsaysay.

10. Where did President Ram Nath Kovind inaugurate the exhibition on Mahatma Gandhi and Khadi?

Answer- Gambia

Mr. President inaugurated the exhibition to commemorate Gandhiji’s 150th birth anniversary. The exhibition will continue till 2nd October 2019.

11. Who has been appointed as the Chairman and Managing Director BCCL?

Answer- PM Prasad He has been appointed the CMD of Bharat Coking Coal Limited for a period of 5 years.

12. Which state recently launched the Vhali Dikri Yojna?

Answer- Gujarat

Launched by CM Vijay Rupani in Rajkot on 2 August 2019.

Under this scheme, every girl child will receive an amount at the time of admission to Standard 4th (4000), Standard IX (6000) and for higher education (1 Lakh). The State Govt. will also provide another 1 lakh rupees at the time of marriage.

13. Who won the Miss England 2019 title?

Answer- Bhasha Mukherjee She is an Indian origin doctor and has two different medical degrees.

Read More- Latest 100 Important GK Questions with Answers

14. Which bank recently became the 1st bank to operationalize China’s National Advance Payment System?

Answer- SBI CNAPS was launched in 2008 by the People’s Bank of China.

15. Who recently won the gold medal at the World Cadet Wrestling competition?

Answer- Sonam Malik

The competition is held in Sofia, Bulgaria. She won the gold medal in 65 kg category by defeating Binbin Xiang (7-1).

16. Who sworn in as the new governor of Nagaland?

Answer- R. N. Ravi He became the 20th governor of Nagaland on August 1, 2019.

Read More- Important Current Affairs 19 July 2019

17. When is the Hiroshima day?

Answer- 6th August

6th August marks the horrific day when Atomic bombing in Hiroshima took place during World War II.

18. Which country recently signed a Uranium deal with Russia?

Answer- Bangladesh The deal was signed in Dhaka for Bangladesh’s 2400 MW Rooppur Nuclear Power Plant.

Read More- 63rd BPSC Question Paper with Answers

19. Which Indian state flags off riot control vehicles?

Answer- Arunachal Pradesh 5 anti-riot control vehicle named ‘Vajra were launched by State Home Minister, Bamang Felix.

20. Which female athlete topped the 2019 Forbes list of best-paid female athletes?

Answer- Serena Williams Naomi Osaka was 2nd on the list. The only Indian in the top 15 list was P. V. Sindhu (13th).

21. Who has been recently felicitated with the ‘Pride of the Nation Award’?

Answer- Dr. Vinayak S Hiremath.

He was awarded for his exemplary work in the field of medicine. The 1st South Indian doctor to offer free insulin consultation and treatment.



 SUPPORT US (ANY AMOUNT) 

We want to make the content free of cost, but as you know we need to pay for hosting, domain, and everyone working on this website, day and night for you. If you think the website is worthy of it, please come forward and help us. Your contribution will help us to achieve our goal. We together can bring this to happen.

PAY with

Please Comment Below