10 August Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten  10 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Who is the author of the book “RAW: A History of India’s Covert Operations”?

Top Important 10 August Current Affairs 2020

1. Who has written the book titled “Amazing Ayodha”?

Answer: Neena Rai

The book titled Amazing Ayodhya is published by Bloomsbury.

2. Whonis recently appointed as the new IG of CRPF?

Answer: PS Ranipse

3. Which country will host the Men’s T20 World Cup 2022?

Answer: Australia

Due to the COVID-19 pandemic, the ICC Men’s T20 World Cup 2020 is rescheduled to take place in 2022. The 2020 Men’s T20 World Cup was scheduled to take place in Australia.

Note: The rights for the Men’s T20 World Cup 2021 is still with India.

4. Recently which State/UT launched the “Electric Vehicle Policy”?

Answer: Delhi. It was launched by Delhi CM Mr. Arvind Kejriwal.

5. Recently which State/UT government tied up with Google for virtual classes?

Answer: Maharashtra

Chief Minister of Maharashtra: Uddhav Thackeray

Governor of Maharashtra: Bhagat Singh Koshyari.

6. Which state will open the 1st National Snow Leopard Conservation Centre?

Answer: Uttarakhand

7. Recently, E-Gyan Mitra mobile app for online education is launched by which states/UTs?

Answer: Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu

8. Which two villages of odisha has been recognized as “Tsunami Ready” by UNESCO?

Answer: Venkatraipur and Noliasahi are the two villages recognized as “Tsunami Ready” by UNESCO.

9. The 2020 Quit India movement was the _______ anniversary.

Answer: 78th

10. Rashtriya Swachhata Kendra was recently launched by whom?

Answer: Prime Minister Narendra Modi launched the Rashtriya Swachhata Kendra.

Answer: MyGlamm

Hope you like these one liner top 10 Important 10 August Current Affairs 2020.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below