Important 9 August Current Affairs

So, before you go through these top ten 9 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: When is National Handloom Day Observed in the country?

Important 9 August Current Affairs 2020

1. Who is the author of the book “RAW: A History of India’s Covert Operations”?

Answer: Yatish Yadav

2. Name the robot designed by Mumbai Board of Central Railways to support health?

Answer: Rakshak

3. Recently, who became the new PM of Guyana?

Answer: Mark Philips

4. Which country will host the ICC Men’s T20 World Cup 2021?

Answer: India

5. Recently, which state government launched social security scheme for tendu leaf collectors?

Answer: It was launched by the Chhattisgarh CM Bupesh Baghel.

6. Who are appointed as the global brand ambassador of the gaming platform WTF Sports?

Answer: Harmanpreet Kaur and Suresh Raina

7. Bharti AXA recently tied up with which digital payments bank to offer shop insurance for retailers?

Answer: Airtel Payments Bank

8. Who became the new chairman of UPSC?

Answer: Pradeep Kumar Joshi

Earlier he was the chairman of both Madhya Pradesh Public Service Commissions and Chhattisgarh and Public Service Commission.

9. Recently, which country claimed half of Tajikistan?

Answer: China

10. Which beauty brand recently acquired the POPxo, a beauty related online platform for women?

Answer: MyGlamm

Hope you like these one liner top 10 Important 9 August Current Affairs 2020.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below