Important 11 August Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten  11 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Which state will open the 1st National Snow Leopard Conservation Centre?

Top Important 11 August Current Affairs 2020

1. Who took oath as the new PM of Sri Lanka on 9th August 2020?

Answer: Mahinda Rajapaksa

  • He beacme the PM for the fourth time.
  • President of Sri Lanka: Gotabya Rajapaksa

2. Who is appointed as the new Ambassador of India to the Islamic Republic of Afghanistan?

Answer: Rudendra Tandon

3. When is the International Day of the World’s Indigenous Peoples observed by the United Nations?

Answer: 9th August

4. When do we celebrate World Biofuel Day?

Answer: 10th August

  • Theme: Biofuels towards Atmanirbhar Bharat

5. Who became the new MD and CEO of PNB Housing Finance?

Answer: Hardayal Prasad

6. Where will the Kavkaz 2020 exercise between India and Russia be held?

Answer: Astrakhan, Russia

7. Recently, which country decided to build a war memorial for Indian soldiers?

Answer: Bangladesh

8. Who will inaugurate the 2300 Submarine Optical Fibre Cable?

Answer: Narendra Modi

  • This Submarine Cable connects the Andaman and Nicobar islands with the mainland and will boost the internet and mobile connectivity.

9. Who is the author of the book “Making sense of Indian Democracy”?

Answer: Yogendra Yadav

10. Which state/UT has recently launched Air facility portal?

Answer: Delhi

Hope you like these one liner top 10 Important 11 August Current Affairs 2020.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below