22-23 July Current Affairs 2020 Pdf

0
47

Before you go through these top ten Important 22-23 July Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who won the Hungarian Grand Prix 2020?

Important 22-23 July Current Affairs 2020

1. Which bank has recently decided to launch a campaign to distribute face masks and sanitizer?

Answer: Punjab National Bank

The campaign was launched by Union Health Minister, Dr. Harsh Vardhan. It will be distributed in the entire country.

2. Recently India signed an agreement with which country to provide “Emergency Medical Services”?

Answer: Maldives

3. Recently, in which state a yellow turtle was seen?

Answer: Odisha

4. Who won the Gulbenkian Prize for Humanity?

Answer: Greta Thuberg

5. What is the name of the indigenously developed Anti-tank guided missile, which was recently successfully tested at Chandipur, Odisha?

Answer: Dhruvastra

6. Who became the new Chairman and Managing Director of NMDC?

Answer: Sumit Deb

NMDC- National Mineral Development Corporation

7. Recently, where was the conference of Commanders of Indian Air Force began?

Answer: New Delhi

8. Who was appointed the new CMD of SAP in India?

Answer: Kulmit Bava

9. Recently, SpaceX launched the 1st military satellite of which country?

Answer: South Korea

10. What is the rank of India in the recently released Global direct selling 2019 Retail Selling report?

Answer: 15th

11. Recently, who won the Pichichi Award 2020?

Answer: Lionel Messi

He won it for the record 7th time. It is given to the top goal scorer for the LaLiga tournament.

12. Who is the author of the book titled “The End Game”?

Answer: S Hussain Zaidi

13. Recently, which asian country banned free Internet Service?

Answer: Bangladesh

14. Who became the new Vice-Chairman of Union of Railways?

Answer: Arun Kumar

15. When is National Broadcasting Day observed?

Answer: 23rd July

16. Which actor launched the Pravasi Rojgar App?

Answer: Sonu Sood

The Application will help the migrant workers find jobs across the country.

17. Which country recently got the observer status in WTO?

Answer: Turkmenistan

18. Who became the new Bangladesh Navy Chief?

Answer: Rear Admiral M S Iqbal

19. When is Pi Approximation Day observed?

Answer: 22nd July

20. Who won the Toonz Media Award?

Answer: Arnab Chaudhari

21. 

Hope you like these one liner top 10 Important 22-23 July Current Affairs 2020.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below