Current Affairs 2020: 6th July

0
97

Important 6 July Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten Important 6 July Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: What is the theme of International Day of Cooperative 2020?

1. Which government has launched ‘Balaram Yojana’ to provide crop loans to landless farmers?

Answer: Odisha

2. Recently, which State/UT launched e-learning portal “LEAD”?

Answer: Delhi

LEAD: Learning through E-Resources Made Accessible for Delhi

3. When is Dharma Chakra Day observed?

Answer: 4th July

4. Which State government has launched the helpline service “Aas Paas”?

Answer: Madhya Pradesh

5. Who launched the first social media app “Elyments”?

Answer: M Venkaiah Naidu

Read More: 5th July Current Affairs 2020

6. India has claimed to host the which year Asian Cup football?

Answer: 2027

7. Which state government started the campaign “Mission Vriksharopan-2020”?

Answer: Uttar Pradesh

8. Who became the new Prime Minister of France?

Answer: Jean Castex

9. Which bank will provide online instant auto loans through the campaign “ZipDrive”?

Answer: HDFC Bank

10. Recently, which state government launched the campaign “Paudhe lagao, Paryavaran Bachao”?

Answer: Delhi

Please Comment Below