Top 10 Current Affairs 2020 7th July

So, before you go through these top ten Important 7 July Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who became the new Prime Minister of France?

1. Who won the Austrian Grand Prix 2020?

Answer: Valtteri Bottas of Finland

Note: It took palce at Red Bull Ring in Spielberg, Austria, and also this was the first formula One Race of 2020.

2. Which bank recently launched “Loan In Seconds” scheme?

Answer: YES Bank

3. Which state Tourism Board has launched the campaign “Intezaar Aap ka”?

Answer: Madhya Pradesh

4. Where will the India’s largest Solar Plant be inaugurated by PM Narendra Modi on 10th July 2020?

Answer: Rewa, Madhya Pradesh

Read Also: Current Affairs 2020: 6th July

5. Recently, which State/UT has made a record by planting more than 25 crore trees in a single day?

Answer: Uttar Pradesh

6. CBSE has recently tied up with which platform to provide training to teachers and students?

Facebook

7. Who is the author of the book “Overdraft: Saving the Indian Saver”?

Answer: Urijit Patel

8. Which state government has launched online portal “Maha” to provide employment to local residents?

Answer: Maharashtra

9. Which state government has launched a relief scheme “Nekara Samman Yojane” for weavers?

Answer: Karnataka

10. Name the scheme launched by Odisha government to provide crop loans to landless farmers?

Answer: Balaram Yojna

Hope you like these Current Affairs 2020 7th July.

If you have any suggestion, please write to us.

Download the Current Affairs PDF.

Please Comment Below