30 June Current Affairs 2020


Important 30 June Current Affairs

So, before you go through these top ten 30 June Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who is the newly appointed Prime Minister of Ireland?

Advertisements

1. Which Indian umpire is inducted in ICC Elite Panel?

Answer: Nitin Menon

2. Recently, PhonePay partnered with which bank om UPI multi-bank model?

Answer: ICICI

3. Which country became the first to control locusts through drones?

Answer: India

Read Also: 29th Current Affairs 2020

4. Who chaired the 49th Governing Council meeting of NPC via video conferencing?

Answer: Railway Minister, Piyush Goyal

5. Who became the new President of Malawi?

Answer: Lazarus Chakwera

Knowledge Booster: Capital of Malawi is Lilongwe and the Currency of Malawi is Malawian Kwacha.

6. When is International Day of Parliamentarism observed?

Answer: 30 June

7. When is International Asteroid Day observed?

Answer: 30 June

8. Recently, how many Chinese Apps were banned by the Government of India?

Read Also: 28th June 2020 Current Affairs

Answer: 59 Mobile Apps

9. Which state’s forest department developed the India’s first Lichen Park?

Answer: Uttarakhand

10. In which state/UT, will India’s first Plasma Bank be opened?

Answer: Delhi

Please Share:

Leave a comment