Top 10 Current Affairs 19 March 2020

Current Affairs

Answers and the PDF Download Link is at the Bottom

1.  Recently, CRPF signed an MoU with which foundation?

A. Aditya Mehta Foundation

B. Annamrita Foundation

C. Bani Mandir

D. Adarsh Charitable Trust

2. Puthussery Ramachandran, who recently passed away was a famous_____.

A. Tamil Poet

B. Kannada Poet

C. Malayalam Poet

D. English Poet

3. Recently, who has been appointed as the 4th advisor to the Lt. Governor of J&K?

A. Rajiv Kumar

B. Muneer Khan

C. Prashant Kumar

D. Baseer Ahmad Khan

Read Also: Current Affairs 18 March 2020

4. The World Bank increased the COVID-19 respond fund to____.

A. $10 billion

B. $12 billion

C. $14 billion

D. None of these

5. Which superhero is used by the Union Government to clear the queries related to COVID-19?

A. Vaayu

B. Shaktimaan

C. Naagraaj

D. Doga

6. Which among the following nation will chair the 1st virtual G20 summit?

A. Saudi Arabia

B. Bangladesh

C. Qatar

D. India

Read Also: Current Affairs 18 March 2020

7. Who is the newly appointed Prime Minister of Iraq?

A. Adnan al-Zurfi

B. Adil Abdul-Mahdi

C. Barham Salih

D. None of these

Read Also: Current Affairs 17 March 2020

8. Recently, which company launched the campaign “Innovate for Accessible India”?

A. Facebook

B. Microsoft

C. Flipkart

D. Amazon

9. Which organization will conduct the programme “Ganga Amantaran Abhiyan”?

A. National Water Development Agency

B. Central Water Commission

C. National Mission for Clean Ganga

D. None of these

Read Also: Current Affairs 15 March 2020

10. “Akshay Urja Portal” is associated with which ministry?

A. Ministry of railways

B. Ministry of Defence

C. Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises

D. Ministry of New and Renewable Energy

Read Also: Current Affairs 18 March 2020

Click for Answer
  1. A
  2. C
  3. D
  4. C
  5. A
  6. A
  7. A
  8. B
  9. C
  10. D

I hope you liked this article on Top 10 Current Affairs 19 March 2020.

So, please share with your friends on Social Media.

Please Comment Below