18 September Current Affairs 2020

Before we jump into the top important One-liner 18 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: What is the rank of India in the recently released Human Capital Index?

For Answer: Click Here
18 September Current Affairs 2020

Top Ten 18 September Current Affairs 2020

1. Who is the writer of the book “Jinnah: His Successes, Failures and Role in History”?

Answer: Ishtiaq Ahmed

2. Which cricketer has become the brand ambassador of “Great Learning”?

Answer: Virat Kohli

3. Recently which country allowed the export of Hilsa Fish to India?

Answer: Bangladesh

4. What was the estimated growth rate of India’s GDP for the FY21 by ADB?

Answer: -9%

5. When is International Equal Pay Day observed?

Answer: 18th September

6. Which Indian state topped the list in the recently released “India Happiness Report 2020”?

Answer: Mizoram

7. When is World Bamboo Day observed?

Answer: 18th September

  • The theme of World Bamboo Day 2020 is “BAMBOO NOW

8. Which bank recently launched the “Apan Ghar Dreamz” home loan scheme?

Answer: ICICI (ICICI Home Finance)

9. Recently which country donated 1 lakh masks to India?

Answer: South Korea

10. Recently which state scrapped the 70:30 region-wise formula for admission in medical courses?

Answer: Maharashtra

You may also like to Read the Below Posts:

18 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 18 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 18 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below