21 September Current Affairs 2020

Before we jump into the top important One-liner 21 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who is the writer of the book “Jinnah: His Successes, Failures and Role in History”?

For Answer: Click Here
21 September Current Affairs 2020

Top Ten 21 September Current Affairs 2020

1. Recently, which state government has launched a new subsidy scheme for e-vehicles?

Answer: Gujarat

  • Note: Earlier the Delhi Government had also launched a scheme for electric vehicles.

2. Who is the author of the book “A Promised Land”?

Answer: Barack Obama

  • There is another book “A Promised Land”, whose writer is Khadija Mastur.

3. When will be the VAIBHAV Summit be inaugurated by PM Narendra Modi?

Answer: 2nd October 2020

  • VAIBHAV: Vaishwik Bharatiya Viagyanik

4. Recently, which country announced to remove Queen Elizabeth II from the country’s head post?

Answer: Barbados

  • Barbados is an island country in the Caribbean region.
  • The capital of Barbados is “Bridgetown”.

5. Which state recently announced to give cows to the families having malnourished children?

Answer: Uttar Pradesh

  • This is a part of “Poshan Abhiyan”, which was announced by PM Narendra Modi.
  • The cows will be given to the families who are willing to keep and have space to keep cows.

6. Which company won the contract to build the new Parliament building?

Answer: Tata Projects Limited

  • Tata groups won the bid from L&T at a cost of Rs 861.90 crore.

7. Recently, which state/UT launched the “Mukhyamantri Mahila Utkarsh Yojna”?

Answer: Gujarat

8. When is the International Peace Day observed?

Answer: 21st September

  • The Theme of International Peace Day 2020 is “Shaping Peace Together“.

9. What is the rank of India in the World Human Capital Index released by World Bank?

Answer: 116

10. Who is the author of the book “Azadi: Freedom. Fascism. Fiction”?

Answer: Arundhati Roy

You may also like to Read the Below Posts:

21 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 21 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 21 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below