Important Current Affairs 2020 7 September

So, before you go through some of these important top One liner Current Affairs 2020 7 September, Comment the Answer of the Question given below.
Important Current Affairs

Revision Question 1: Who is the author of the book “Let Us Dream”?

For Answer: Click Here

Current Affairs 2020 7 September

1. Recently, who is appointed as the new ambassador of India to the Republic of Italy?

Answer: Dr. Neena Malhotra

Source: Click

2. Which actor became the brand ambassador of Bajaj Allianz Life Insurance company?

Answer: Ayushmann Khurrana

3. When is the International Day of Charity observed?

Answer: 5th September

  •  It is celebrated in the memory of Mother Teresa who won the Nobel Prize for her charity.
  • She passed away on this day- 5th September.

4. Which country recently chaired the G20 Foreign Ministers’ extraordinary meeting?

Answer: Saudi Arabia

  • The meeting was held virtually.
  • India was represented by S. Jaishankar, the External Affairs Minister of India.

5. Recently, IIT Delhi developed a device to disinfect N95 masks for reuse. What is the name of the device?

Answer: Chakr DeCov

  • It is developed by the Chakr Innovation startup.

6. Which state topped the list for Ease of Doing Business ranking released by the central government?

Answer: Andhra Pradesh

7. Which state will develop a “Bulk Drug Park” to create employment in the state?

Answer: Odisha

  • The project will cost around 1500 crore.
  • The park will have some advanced infrastructure facilities like warehousing, solid waste management, etc.

To Read More: Visit Economic Times

8. Recently, US President Donald Trump declared which city as the first World War II heritage city?

Answer: Wilmington

9. Which state/UT recently launched a mobile app, “I Rakhwali”?

Answer: Punjab

  • The aim is to involve people in protecting the forests, the environment, and thus making them “Greenery Saviours”.
  • People can locate nearby nurseries and access free plants and saplings.

10. Which country has announced equal pay to men’s and women’s national football team?

Answer: Brazil

Comment the answer to this Question Also-

Revision Question 2: Which Indian State/UT has decided to ban online games like Poker and rummy?

For Answer: Click Here

You may also like to Read the Below Posts:

Current Affairs 2020 7 September PDF Download

So, We hope you like these important top Current Affairs 2020 7 September. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner Current Affairs 2020 of 7th September, with some important explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below