Important 14 September Current Affairs 2020

Before we jump into the top important One-liner 14 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: What is the rank of India in the recently released Global Economic Freedom Index?

For Answer: Click Here
Important Current Affairs

 14 September Current Affairs 2020

  1. Who won the Women’s Singles US Open 2020?

Answer: Naomi Osaka

  • This was her 2nd US title and 3rd Grand Slam.
  • Naomi Osaka defeated Victoria Azarenka in the finals of the US Open

2. Recently which Gurdwara got the FCRA registration?

Answer: Golden temple

  • FCRA: Foreign Contribution Regulation Act
  • This will allow the Gurdwara to receive foreign donations.
  • The Golden Temple is called the Gurdwara Harmandir Sahib.

3. Which actor/actress is recently appointed by UNICEF for the Children’s rights campaign “For Every Child”?

Answer: Ayushmann Khurrana

  • The Headquarters of UNICEF is in New York

4. When is World’s First Aid Day 2020 observed?

Answer: 12th September

  • World First Aid Day is observed every year on the second Saturday of September.
  • This was started by the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies.

5. When is Himalayan Day observed every year?

Answer: 9th September

  • The Himalayan Day 2020 theme is “Himalayas and Nature”.

6. Which state government has decided to develop “Sanskrit Grams” or “Sanskrit villages” across the state?

Answer: Uttarakhand

7. Recently, which footballer became the 2nd to score 100 International Goals?

Answer: Cristiano Ronaldo

  • Ali Daei of Iran is the first star who scored 109 goals for his country.

8. Recently, which neighbouring country of India has proposed to ban cow slaughter?

Answer: Sri Lanka

9. When is International Day for South-South Cooperation observed?

Answer: 12th September

10. Recently in which country the world’s first floating Apple Store opened?

Answer: Singapore

  • The store Apples’ Marina Bay Sands store is located in Singapore’s Marina Bay.

Comment the answer to this Question Also-

Revision Question 2: Which Indian State/UT has decided to ban online games like Poker and rummy?

You may also like to Read the Below Posts:

14 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top 14 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 14 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below