Important 15 September Current Affairs 2020

Before we jump into the top important One-liner 15 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who won the Women’s Singles US Open 2020?

For Answer: Click Here
Important Current Affairs

 15 September Current Affairs 2020

1. Who won the F1 Tuscan Grand Prix 2020?

Answer: Lewis Hamilton

2. Who won the US Open Men’s Singles Title 2020?

Answer: Dominic Thiem

  • Dominic Thiem of Austria defeated Alexander Zverev of Germany to win the 1st Grand Slam of his career.

3. When is Hindi Diwas celebrated in our country?

Answer: 14th September

  • Hindi Diwas or Hindi Day is observed every year on 14th
  • The first Hindi Diwas was observed in the year 1953.
  • This day was announced by Pandit Jawahar Lal Nehru.

4. Who has become the new chairman of the Advertising Standards Council of India?

Answer: Subhash Kamanth

  • Advertising Standards Council of India (ASCI) was founded in the year 1985 and the headquarters of ASCI is in Mumbai.

5. Recently, Amazon signed which Bollywood actor to lend his voice for digital assistance?

Answer: Amitabh Bachchan

  • Amitabh Bachchan will be the 1st actor to give his voice to Alexa in India.

6. Who is chosen as the new Prime Minister of Japan?

Answer: Yoshihide Suga

  • Shinzo Abe recently had resigned due to poor health.
  • Yoshihide Suga won 377 out of 534 ballot votes.

7. When is National Engineer’s Day celebrated?

Answer: 15th September

  • 15th September is the birth anniversary of the engineering pioneer of India, Sir Mokshagundam Vishweshvaraya.
  • He was honoured with Bharat Ratna in 1955.
  • He is also called the “Father of Modern Mysore”.

8. Recently in which city of Bihar the cabinet approved for establishing a new AIIMS?

Answer: Darbhanga, Bihar

9. When is the International Day of Democracy observed?

Answer: 15th September

10. Who became the first female CEO of Citigroup?

Answer: Jane Fraser

  • The headquarters of Citigroup is in New York.

You may also like to Read the Below Posts:

15 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top 15 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 15 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below