16 September Current Affairs 2020

Before we jump into the top important One-liner 16 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who won the F1 Tuscan Grand Prix 2020?

For Answer: Click Here
16 September Current Affairs 2020

Top Ten 16 September Current Affairs 2020

1. Who is appointed as the new country director of the Asian Development Bank for India?

Answer: Takeo Konishi

  • The Headquarters of ADB is in Mandaluyong, Philippines, and the bank was founded on 19th December year1966

2. When is the International Day for the Preservation of the Ozone observed?

Answer: 16th September

  • The theme of International Day for the Preservation of the Ozone 2020 is “Ozone for life: 35 years of ozone layer protection”.

3. Recently, which state government launched the “GARIMA” scheme?

Answer: Odisha

  • It was launched by CM Naveen Patnaik
  • The scheme is launched for financial safety and the social dignity of the core sanitization workers.

4. Recently, India became a member of which UN body?

Answer: ECOSCO

  • ECOSCO: Economic and Social Council
  • ECOSCO was founded in 1945, and the headquarters is located in New York, USA.

5. Who recently announced her first book titled “My Life in Design”?

Answer: Gauri Khan

  • The book will be published by Penguin Random House India.
  • The book will be launched in the year 2021.

6. Recently, TikTok partnered with which technology giant for its US operations?

Answer: Oracle

7. Who was awarded Lifetime Achievement Award by Euromoney 2020?

Answer: Aditya Puri

  • Aditya Puri is the MD of HDFC Bank

8. Which state government launched the campaign “My Family, My responsibility”?

Answer: Maharashtra

  • The campaign will be held in two phases.

9. Which cricketer became the brand ambassador of Paytm First Games?

Answer: Sachin Tendulkar

10. Who became the new chairman of Deputy Rajya Sabha?

Answer: Harivansh Narayan Singh

You may also like to Read the Below Posts:

16 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 16 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 16 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below