Important 8 September Current Affairs 2020

Check out these top 10 Current Affairs 2020 of 8th September. One-Liner 8 September Current Affairs 2020 Questions and Answers with important explanations will help you in exams like UPSC, SSC, PSC, etc.

Before you go through some of these important top One-liner 8 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Current Affairs
Revision Question 1: Which country recently chaired the G20 Foreign Ministers’ extraordinary meeting?

For Answer: Click Here

8 September Current Affairs 2020

1. In which squadron of the Indian Air Force, the Rafale fighter aircraft will be included?

Answer: Golden Arrows, the IAF’s 17 Squadron

  • Chief of Air Force: Air Chief Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria.
  • A total of 36 Rafale fighters were bought from France.

2. Which state/UT recently started the 10-week campaign to fight against Dengue?

Answer: Delhi Government

  • The campaign is called “10 Hafte 10 Baje 10 Minute’

3. Which company recently decided to buy a 67.8% stake of spice maker Condiments Pvt. Ltd.?

Answer: Orkla

  • Orkla is a Norway based packaged goods firm.
  • Condiments Pvt. Ltd. is a Kerala based spice maker.

4. Which state recently tied up with the Netherlands to boost the horticulture and aquaculture?

Answer: Netherlands

5. Recently, how much loan was cancelled by the World Bank for the Bisri Dam project in Lebanon?

Answer: $244 million

  • Recently, Lebanon was in news for the Beirut blast which took place on 4th August and killed 190 people.

6. Who won the Italian Grand Prix 2020?

Answer: Pierre Gasly

7. What is the new name and logo of Vodafone Idea?

Answer: Vi

8. Recently, as per the survey of NSO which state/UT topped in the list of Literacy rate charts?

Answer: Kerala

  • Kerala topped with a 96.2% literacy rate followed by Delhi.
  • Among the Union Territories, Delhi was at the top with a literacy rate of 88.7%.
  • Andhra Pradesh ranked worst with a literacy rate of 66.4 percent.

9. When was the World Solar Technology Summit took place?

Answer: 8th September

10. Who has been appointed as the new President of AITA?

Answer: Anil Jain

  • AITA: All India Tennis Association
  • Anil Jain is a Rajya Sabha member from Bhartiya Janta Party (BJP).

Comment the answer to this Question Also-

Revision Question 2: Which state topped the list for Ease of Doing Business ranking released by the central government?

For Answer: Click Here

You may also like to Read the Below Posts:

8 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top 8 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One-Liner Current Affairs 2020 of 8th September, with some important explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below