17 September Current Affairs 2020

Before we jump into the top important One-liner 17 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who won the F1 Tuscan Grand Prix 2020?

For Answer: Click Here
17 September Current Affairs 2020

Top Ten 17 September Current Affairs 2020

1. What is the rank of India in the recently released Human Capital Index?

Answer: 116

  • The data includes Health and Education.
  • The number of countries included is 174.
  • Singapore was at the top of the list.

2. When is World Patient Safety Day observed?

Answer: 17th September

3. Russian Direct Investment Fund tied up with which company to test the Sputnik V vaccine in India?

Answer: Dr. Reddy’s Laboratories Ltd.

4. Facebook tied up with which learning platform to provide social media marketing certificate?

Answer: Coursera

5. Recently, Airtel partnered with which company to provide optical fiber networks?

Answer: Sterlite Technologies Ltd.

  • The founder of Sterlite Technologies is Anil Agarwal and was founded in 1988.
  • The headquarters of Sterlite Technologies Ltd. is at Pune.

6. Who recently inaugurated the 4th Global Ayurveda Summit?

Answer: Mr. M. Venkaiah Naidu

7. Who recently became the brand ambassador of online poker platform 9Slacks?

Answer: Suresh Raina

  • Recently, Suresh Raina opted himself out of the Indian Premier League 2020, due to personal reasons.

8. Recently, which former RBI governor passed away?

Answer: Amitabha Ghosh

  • He acted as a Governor for 21 days from January 15, 1985, to February 4, 1985.

9. Recently, ONGC exited from which country’s oilfield?

Answer: Sudan

10. What is the name of the recently launched short video platform by YouTube?

Answer: YouTube Shorts

You may also like to Read the Below Posts:

17 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 17 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 17 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below