29 September Current Affairs 2020

Revision Question: Who became the new administrator of PMC Bank?

For Answer => Click Here29 September Current Affairs 2020

Top Ten 29 September Current Affairs 2020

1. Who became the first Woman fighter pilot to fly Rafale?

Answer: Flight Lieutenant Shivangi Singh

2. When is World Rabies Day observed?

Answer: 28th September

  • Theme: The theme of 2020 Rabies Day is “End Rabies: Collaborate, Vaccinate”.

3. India recently signed an agreement on Intellectual Property Cooperation with which country?

Answer: Denmark

4. When is 2020 World Tourism Day observed?

Answer: 27th September

  • The theme of 2020 World Tourism Day, is “Tourism and Rural Development”.

5. Who won the Russian Grand Prix 2020?

Answer: Valtteri Bottas

6. Which actor recently became the Brand Ambassador of CEAT Limited?

Answer: Amir Khan

7. When does India celebrate Antyodaya Day and in whose remembrance?

Answer: 27th September on the birth anniversary of Pandit Deendayal Upadhyaya.

  • This was started in the year 2014 by BJP government.

8. Which Indian state recently won the UNIATF award?

Answer: Kerala

  • UNIATF full form: United Nations Inter-Agency Task Force
  • This award was given for the Prevention and Control of Noncommunicable Diseases.

9. Who is chosen as the new head of India women’s selection committee by BCCI?

Answer: Neetu David

10. which state became the 1st to ban loose cigarettes and bidis?

Answer: Maharashtra

  • CM of Maharashtra: Uddhav Thackeray
  • Governor of Maharashtra: Bhagat Singh Koshyari

You may also like to Read the Below Posts:

29 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 29 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 29 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below