22 September Current Affairs 2020

Before we jump into the top important One-liner 22 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who is the author of the book “A Promised Land”?

For Answer: Click Here
22 September Current Affairs 2020

Top Ten 22 September Current Affairs 2020

1. Recently, which Indian has been named in the 2020 Class of 17 Young Leaders for the Sustainable Development Goals?

Answer: Udit Singhal

2. When is the International Coastal Clean up day observed in 2020?

Answer: 19th September

  • The celebration is held on the 3rd Saturday on the September month.
  • The theme of 2020 International Coastal clean up day is “Achieving a trash-free Coastline”.

3. When is World Alzheimer’s Day observed?

Answer: 21st September

  • The theme for the 2020 World Alzheimer Day is “Let’s talk about dementia”.

4. Recently, which Indian state announced to set up the country’s largest film city?

Answer: Uttar Pradesh

It will be set up in Greater Noida.

5. Who became the new Prime Minister of Somalia?

Answer:  Mohamed Hussein Roble

  • Somalia is an African country whose capital is Mogadishu.

6. Who won the Ig Nobel Prize 2020 for Medical Education?

Answer: Narendra Modi

  • The award is shared with Brazil PM Bolsonaro, Putin, Erdogan, Boris Johnson of the United Kingdom, Andrés Manuel López Obrador of Mexico, Alexander Lukashenko of Belarus, Donald Trump, and Gurbanguly Berdimuhamedow of Turkmenistan.
  • PM Narendra Modi became the 2nd PM of India after Atal Bihari Vajpayee to win this award.

7. What is the estimated GDP growth for FY 2021-22 as claimed by the Finance Ministry?

Answer: 19%

8. Recently, India lifted the ban on the export of which food item to Bangladesh?

Answer: Onion

9. Who became the new chief of NTRO?

Answer: Anil Dhasmana

  • NTRO full form: National Technical Research Organisation

10. Recently, the Ministry of Women and Child Development partnered with which Ministry to control Malnutrition?

Answer: Ministry of AYUSH

  • AYUSH full form: Ayurveda, Yoga, and Naturopathy, Unani, Siddha, and Homeopathy.

You may also like to Read the Below Posts:

22 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 22 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 22 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below