Important Current Affairs 2020 5 September

So, before you go through some of these important top One liner Current Affairs 2020 5 September, Comment the Answer of the Question given below.

Important Current Affairs

Revision Question 1: Who will be the first CEO of the Railway Board, after the restructuring of the Railway Board?

For Answer: Click Here

Current Affairs 2020 5 September

1. Recently, India made a deal with which country for AK 203 rifles?

Answer: Russia

  • One AK 203 will cost 80000, and the rest will be manufactured in India as a joint venture.
  • AK 203 Range: The range of AK 203 is up to 400 meters (800 meters Wikipedia)

For More: Visit AK 203 Wikipedia

2. Who is the author of the book “Let Us Dream”?

Answer: Pope Francis

  • The book “Let Us Dream” will be released in December 2020.

3. When is Teacher’s Day observed?

Answer: 05th September

  • Teachers Day is observed to pay homage to 1st Vice President of India Dr. Sarvepalli Radhakrishnan on his birthday.
  • Teachers Day is celebrated in India since 1962.

4. Who is recently appointed as the new Managing Director and Chief Executive Officer of Punjab & Sind Bank?

Answer: S Krishnan

  • The headquarters of Punjab & Sind Bank is in New Delhi.

Classwork: Comment the Tagline of Punjab & Sind Bank?

5. Which cricketer recently became the first cricket ambassador of sportsbook “SBOTOP”?

Answer: Dwayne Bravo

  • Recently, he also became the 1st cricketer to get 500 wickets in T20 formats (includes International & Leagues).

6. Which languages will be approved as the official language of Jammu & Kashmir?

Answer: Kashmiri, Hindi, and Dogri

  • English and Urdu are already the two official languages of Jammu & Kashmir.

7. Who is the newly appointed Ambassador of India to the Republic of Croatia?

Answer: Raj Kumar Srivastava

8. Recently which PSU won the AIMA-Chanakya National Management Games 2020 Award?

Answer: NTPC

9. Who recently was chosen the top thinker 2020 by British magazine Prospect?

Answer: K. K Shailaja

  • K. K Shailaja is the health minister of Kerala.
  • She earned the recognition for being active and taking the right and necessary steps at the initial stage of COVID-19 outbreak.
  • New Zealand PM Jacinda Arden, was at the 2nd place.

10. Which Indian State/UT has decided to ban online games like Poker and rummy?

Answer: Andhra Pradesh

  • Chief Minister of Andhra Pradesh: YS Jagan Mohan Reddy

Comment the answer to this Question Also-

Revision Question 2: Who became India’s 1st Woman Ambulance driver?

For Answer: Click Here

Read the Below Posts Also

Current Affairs 2020 5 September PDF Download

So, We hope you like these important top Current Affairs 2020 5 September. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner Current Affairs 2020 of 5th September, with some important explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below