Important Current Affairs 2020 4 September

So, before you go through some of these important top One liner Current Affairs 2020 4 September, Comment the Answer of the Question given below.Current Affairs Revision Question 1: When is World Coconut Day observed?

For Answer: Click Here

Current Affairs 2020 4 September

1. Which Indian became the first in 7 years to win Grand Slam Men’s Single main Draw match?

Answer: Sumit Nagal

  • He defeated Bradley Klahn of the US in the US Open 2020 first round.

2. Recently, how many mobile apps were again banned by the Indian government?

Answer: 118

  • Some famous gaming apps like PUBG are blocked
  • Ministry of Electronics and Information Technology used the section 69A of the Information Technology Act to block the apps.

3. Which state government launched the “Gandagi Bharat Chhodo” campaign?

Answer: Madhya Pradesh

  • The campaign is of 15 days and divided into 5 themes.

4. Recently which two Indian States/UTs were included in the “One Nation-One Ration Card” scheme of the Central government?

Answer: The two Union Territories are- Lakshadweep & Ladakh

5. Which university topped in the list of Times Higher Education World University Rankings 2021?

Answer: Oxford University or the University of Oxford

  • A total of 63 Indian universities were included in the list.

For More: Read this Article

6. Who will be the first CEO of the Railway Board, after the restructuring of the Railway Board?

Answer: Vinod Kumar Yadav

  • He is currently the chairman of the Board. He will now be the CEO also.

7. Recently, which country built a missile site at Kailash-Mansarowar?

Answer: China

  • It is a surface-to-air missile site.

8. Who became India’s 1st Woman Ambulance driver?

Answer: M Veeralakshmi

  • She belongs to Tamil Nadu

9. Which ministry launched the “Water Heroes- Share Your Stories”?

Answer: Jal Shakti Ministry

  • The main objective is to aware people of water conservation and making it a people’s movement.

10. Recently which bank launched “Home Utsav” exhibition?

Answer: ICICI Bank

  • It was a virtual real estate property exhibition.

Comment the answer of this Question Also-

Revision Question 2: What is the name of the Ventilation device developed by SpiceJet?

For Answer: Click Here

Read the Below Posts Also

Current Affairs 2020 4 September PDF Download

So, We hope you like these important top Current Affairs 2020 4 September. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important Current Affairs 2020 of 4th September.

Please Comment Below