17 August Current Affairs 2020 PDF

So, before you go through these top ten 17 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Which private telecom company became the 1st to launch the ultra-fast 4G services in Andaman and Nicobar circle?

For Answer: Click Here

Important 17 August Current Affairs 2020 Questions and Answers

1. What is the current rank of India in terms of number of organic farmers in the world?

Answer: First

  • The rank of India in terms of area under organic farming is 9th in the world.
  • India is home to 30% of the total organic producers in the world.
  • Sikkim is the first state in the world that is fully organic.

2. Name the two International cricketers who recently announced their retirement from International cricket?

Answer: Mahendra Singh Dhoni & Suresh Raina

  • MS Dhoni is the 2nd most successful captain after Ricky Pointing.

3. Recently, who launched Fit India Youth Club initiative?

Answer: Kiren Rijiju

4. What is the name of health mission launched by PM Narendra Modi on 74th Independence Day of India?

Answer: National Digital Health Mission

5. How much financial assistance India will provide to Maldives for Greater Male Connectivity Project?

Answer: $500 million

6. Recently, who launched the platform for “Transparent Taxation – Honoring the Honest”?

Answer: Prime Minister Narendra Modi

7. Which mobile company has decided to give 2500 mobile to Indian children for promoting online education?

Answer: Xiaomi

8. Which company will be the official sponsor of Indian Team for Tokyo Olympic?

Answer: INOX Group

9. Which famous Indian cricketer passed away on 16th August 2020?

Answer: Chetan Chauhan

10. Which state topped in implementing AMRUT Scheme?

Answer: Odisha

  • AMRUT: Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation.
  • The scheme was launched by our honorable Prime Minister Narendra Modi in June 2015.
  • 2nd and 3rd position– Chandigarh and Telangana respectively

Comment the Answer of-

Which country has decided to give a loan of 3.1 billion dollar to Bangladesh?

Read the Below Posts Also

17 August Current Affairs 2020 PDF

Hope you like these one liner top 10 Important 17 August Current Affairs 2020 Questions and Answers.

If you have got any problem or any suggestion, we would appreciate it. Please feel free to write us your query.

Please Comment Below