19 August Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten 19 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Who became the new CEO of GoAir?

For Answer: Click Here

Top Ten 19 August Current Affairs 2020 Questions and Answers

1. Who became the new of SEBI executive director?

Answer: GP Garg

SEBI: Securities and Exchange Board of India.

2. Who won the title sponsorship rights of Indian Premiere League 2020 (IPL 2020)?

Answer: Dream 11

  • Dream 11 is a fantasy gaming startup.
  • The rights were bought at 222 crore

3. When is the World Humanitarian Day observed?

Answer: 19th August

4. Which cricketer is selected for the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2020?

Answer: Rohit Sharma

  • After Sachin Tendulkar, MS Dhoni, and virat Kohli, he will be the 4th cricketer to be awarded.
  • Vishwanathan Anand was the first to receive the Award.

5. Which state/ut police has signed anM MoU with All India Institute of Ayurveda?

Answer: Delhi Police

6. Who became the new governor of Meghalaya?

Answer: Satya Pal Malik

  • Earlier he was the Governor of Goa.

7. Who broke the Men’s English Channel swimming record?

Answer: Chole McCardell

8. Which country has recently launched “Innovation Challenge Fund” worth 3 million pound?

Answer: United Kingdom

9. Which bank recently launched the campaign “Digital Apnayen” to promote digital banking?

Answer: Punjab National Bank

10. Which state government has launched the scheme named “Padhai Tuhar Para” for school students?

Answer: Chhattisgarh

Comment the Answer of-

Who won the recently concluded Spanish Formula 1 Grand Prix of 2020?

Read the Below Posts Also

19 August Current Affairs 2020 PDF

Hope you like these one liner top 10 Important 19 August Current Affairs 2020 Questions and Answers.

Please Comment Below