20 August Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten 20 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Who won the title sponsorship rights of Indian Premiere League 2020 (IPL 2020)?

For Answer: Click Here

Top Ten 20 August Current Affairs 2020 Questions and Answers

1. Which cricketer is chosen as the brand ambassador of Oakley?

Answer: Rohit Sharma

  • Oakley is a sports eye-wear brand.

2. When is Sadbhavana Diwas observed?

Answer: 20th August

  • It is celebrated on the birth anniversary of former PM Rajiv Gandhi.
  • It is also called Harmony Day

3. Angela Buxton, who recently passed away belonged to which sports?

Answer: Lawn Tennis

4. Recently, the government has approved to set up which agency for conducting Common Eligibility Test?

Answer: National Recruitment Agency

  • Initially TIER-1 exams of three sectors will be conducted- RRB, SSC, IBPS.

5. Recently, which payments bank has launched the “Jan BachatKhata”?

Answer: Fino Payments Bank

  • Chairman: Prof. Mahendra Kumar Chouhan
  • HQ: Mumbai

6. When is Indian Akshay Urja Day observed?

Answer: 20th August

  • This day is also called Renewable Energy Day, and is observed to make people aware about the importance of Renewable Energy.
  • It was set up in the year 2004.

7. Recently, India has signed an agreement called “Air Bubble” with which country?

Answer: Maldives

8. Recently, to promote football, AIFF and SAI jointly launched a Web Platform. What is its name?

Answer: E-Pathshala

9. Name the place where Marine Product Export Development Authority set up Quality control lab? 

Answer: Porbandar, Gujarat

10. Recently, the Central Water commission has partnered with which tech giant for flood forecasts in India?

Answer: Google

Comment the Answer of-

When is World Photography Day Observed?

Read the Below Posts Also

20 August Current Affairs 2020 PDF

Hope you like these one liner top 10 Important 20 August Current Affairs 2020 Questions and Answers.

Please Comment Below