Important 25 August Current Affairs 2020

So, before you go through these top ten 25 August Current Affairs, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Who became the new Election Commissioner of India?

For Answer: Click Here

25 August Current Affairs 2020 Questions and Answers

1. Who recently launched the mobile app “Harith Path”?

Answer: Nitin Gadkari

  • Nitin Gadkari is the union minister of Road Transport and Highways.
  • The app will monitor the plantation along the national highways.

2. Who became the UEFA 2020 winner?

Answer: Bayern Munich (1-0)

  • UEFA 2020 Runners up: Paris Saint-German

3. Who became the new Managing Director of SBI (State Bank of India)?

Answer: Aswani Bhatia

4. Which state inaugurated the longest river ropeway of India?

Answer: Assam

  • The 1.8 km ropeway over the  Brahmaputra river connects Guwahati and North Guwahati.

5. Rcently, which state announced to provide 100% Tap water to all the households by 2023?

Answer: Arunachal Pradesh

  • CM: Pema Khandu

6. Which country recently launched the Gaofen-9 05 remote sensing satellite?

Answer: China

7. Which UT/state recently abolished the e-pass system to travel in or out of the state?

Answer: Puducherry  and Chhattisgarh abolished the e-pass system to travel in or out of the state.

8. Recently, Uttar Pradesh partnered with which country to resolve the water crisis of the Budelkhand region?

Answer: Israel

9. Who won the Women’s British Open 2020 (Golf)?

Answer: Sophia Popov (Germany)

10. What is the name of interceptor boat launched by Indian Coast Guard?

Answer: ICGS C-454

  • It was launched in Surat.
  • It is built by Larsen and Turbo.

Comment the Answer of-

Recently, which Indian state signed ans MoU with Reliance and Allana?

Read the Below Posts Also

25 August Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these one liners top 10 Important 25 August Current Affairs 2020 Questions and Answers.

Please Comment Below