Important Current Affairs 2020 1 September

So, before you go through some of these important top Current Affairs 2020 1 September, Comment the Answer of the Question given below.

Question: Which country plans to host BRICS games in the year 2021?

For Answer: Click Here

Current Affairs 2020 1 September

1. Which former President of India passed away on 31st August 2020?

Answer: Mr. Pranab Mukherjee

  • He was the 5th President to receive Bharat Ratna.
  • He served the nation as a President from 2012 to 2017.

2. Which state/UT will host the 51st IFFI?

Answer: Goa

  • IFFI: International Film Festival of India
  • Goa CM: Pramod Sawant

3. Recently, which country’s Prime Minister resigned due to health problems?

Answer: Japan

  • Shinzo Abe had held the office for 7 years and 8 months, and thus becoming the longest serving PM of Japan.

4. Which state government recently introducted the first marine Ambulance, “PRATHEEKSHA”?

Answer: Kerala

5. When is the International Day of the Victims of Enforced Disappearances observed?

Answer: 30th August

6. Which two countries won the FIDE Online Chess Olympiad?

Answer: India and Russia

7. Which country recently withdrew irself from the Russian Military Exercise Kavkaz 2020?

Answer: India

8. Which F1 racer won the Belgian Grand Prix 2020?

Answer: Lewis Hamilton

9. Which Indian state will organise India’s first International Women’s Trade Centre?

Answer: Kerala (Angamaly)

10. Who won the International Booker Prize 2020?

Answer: Marieke Lucas Rijneveld

  • Won the prize for his book “The Discomfort Of Evening”.
  • The Dutch author became the youngest to win the prize at the age of 29.
  • The translation in English is done by Michele Hutchison

Comment the Answer of this Question Also-

Question: What is the name of the new Health and Wellness service launched by Amazon?

Read the Below Posts Also

Current Affairs 2020 1 September PDF Download

So, We hope you like these important top Current Affairs 2020 1 September. If you have any suggestion, please do comment below.

I hope you loved these Important Current Affairs 2020 of 1st September.

Please Comment Below