Important Current Affairs 2020 2 September

So, before you go through some of these important top One Liners Current Affairs 2020 2 September, Comment the Answer of the Question given below.

Important Current Affairs

Question: Which two countries recently won the FIDE Online Chess Olympiad?

For Answer: Click Here

Current Affairs 2020 2 September

1. Who took charge as the new Election Commissioner of India?

Answer: Mr. Rajiv Kumar

2. By what percent the Indian economy contracted in 1st Quarter of 2020-21?

Answer: 23.9%

  • The report was released by (NSO) National Statistical Office.

3. What is the name of the medical trolley developed by Indian Railways for helping COVID-19 patients?

Answer: MEDBOT

  • This will help in delivering food items and medicines to COVID-19 patients.

4. Who became the new chairman of PTI (Press Trust of India)?

Answer: Aveek Sarkar

  • PTI was founded on 27th August 1947 and is headquartered at New Delhi.

5. Recently which month was announced as the “Nutrition Month” by PM Narendra Modi during his Mann ki Baat programme?

Answer: September

6. How much money will be given by Japan for assisting to fight against COVID-19?

Answer: JPY50 billion (approx 3500 crore)

7. Who recently became the new brand ambassador of Myntra?

Answer: Kiara Advani

8. Which Indian State/UT became the 1st to launch children’s magazine?

Answer: Assam

9. Recently, which country launched the “Agriota”, e-market platform?

Answer: United Arab Emirates

10. Which Indian Dairy firm became the first to enter into the list of Robo Bank, for being the top 20 dairy companies?

Answer: Amul

  • It was founded in 14 December 1946 and is headquartered  at Anand in Gujarat.
  • Founders of Amul: Verghese Kurein, Tribhuvandas Kishibhai Patel

Comment the Answer of this Question Also-

Question: Recently which bank was awarded with Brandon Human Capital Management Excellence Award 2020?

Read the Below Posts Also

Current Affairs 2020 2 September PDF Download

So, We hope you like these important top Current Affairs 2020 2 September. If you have any suggestion, please do comment below.

I hope you loved these Important Current Affairs 2020 of 2nd September.

Please Comment Below