24 September Current Affairs 2020

Before we jump into the top important One-liner 24 September Current Affairs 2020, Comment the Answer of the Question given below.

Revision Question: Who is the author of the book “Kitchens of Gratitude”?

For Answer => Click Here24 September Current Affairs 2020

Top Ten 24 September Current Affairs 2020

1. Who recently was appointed as the acting Chief Justice of Madhya Pradesh High Court?

Answer: Justice Sanjay Yadav

2. In which Indian state India’s 1st equipment park will be set up?

Answer: Kerala

3. Recently the Indian navy started passage exercise with the navy of which country?

Answer: Australia

  • The name of the exercise is “PASSEX”.
  • The exercise will be taking place in the East Indian Ocean Region.

4. Recently HDFC Life partnered with which bank to provide insurance to its customers?

Answer: YES Bank

  • The Headquarters of YES bank is in Mumbai and the CEO & Managing Director of YES Bank is Prashant Kumar.

5. Who became the new administrator of PMC Bank?

Answer: AK Dixit

  • PMC full form- Punjab and Maharashtra Co-operative Bank
  • The PMC bank was founded in the year 1984, and its headquarters is in Mumbai.

6. Recently Uttarakhand Tourism signed an MoU with whom to promote adventure sports?

Answer: ITBP

  • ITBP full form- Indo-Tibetan Border Police

7. Which former cricketer and top-ranked tennis player won the Brookwater Golf Club women’s championship?

Answer: Ashleigh Barty

  • She is from Australia and didn’t take part in the recently held US Open 2020, due to the coronavirus pandemic.

8. What is the new name of the Federation Cup?

Answer: Billie Jean King Cup

9. Which state recently launched the “Moksha Kalash Yojna-2020”?

Answer: Rajasthan

  • This scheme was launched by CM Ashok Gehlot, and under this scheme, 2 members will be provided with free bus service for immersing the ashes of the loved ones in the Ganges, Haridwar.

10. Which actor recently was included in the TIME Magazine’s 100 Most Influential People of the year 2020?

Answer: Ayushmann Khurrana

You may also like to Read the Below Posts:

24 September Current Affairs 2020 PDF Download

So, We hope you like these important top One-Liner of 24 September Current Affairs 2020. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner 24 September Current Affairs 2020 and the important detailed explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below