Important Current Affairs 2020 10 September

So, before you go through some of these important top One liner Current Affairs 2020 10 September, Comment the Answer of the Question given below.
Important Current Affairs

Revision Question 1: Who is the author of the book “Let Us Dream”?

For Answer: Click Here

Current Affairs 2020 10 September

1. When is World Suicide Prevention Day observed?

Answer: 10th September

2. Which state Chief Minister recently inaugurated a flyover named after Veer Sawarkar?

Answer: Karnataka

  • The Veer Sawarkar Flyover will be built on Major Sandeep Unnikrishnan Road (Bengaluru).
  • CM: BS Yediyurappa

3. Recently India signed an MoU with which country on Reciprocal Provision of Supplies & Services?

Answer: Japan

4. Which two cricketers became the ambassador of Playerzpot?

Answer: Smriti Mandhana and Bhuvaneshwar Kumar

  • Playerzpot is an online fantasy gaming platform.

5. Recently which state CM inaugurated the first Kisan Rail of South India?

Answer: Andhra Pradesh

6. Who recently launched the “EnglishPro” Mobile application?

Answer: Ramesh Pokhriyal Nishank

  • The App is developed by English and Foreign Languages University (EFLU), Hyderabad

7. Recently Donald Trump was nominated for which Prize?

Answer: Nobel Peace Prize

  • He is nominated for making the peace deal between the UAE and Israel.
  • Nobel Peace Prize 2019: Ethiopian Prime Minister Abiy Ahmed Ali

8. Which bank recently launched the “iStartup2.0”?

Answer: ICICI Bank

9. The proposed name of Ayodhya Airport will be named after which Hindu god/goddesses?

Answer: Lord Ram

  • 525 is approved for the construction of the Ayodhya Airport
  • The deadline set for the completion is December 2021

10. Which actor became the new chairman of the National School of Drama?

Answer: Paresh Rawal
Comment the answer to this Question Also-

Revision Question 2: Which Indian State/UT has decided to ban online games like Poker and rummy?

For Answer: Click Here

You may also like to Read the Below Posts:

Current Affairs 2020 10 September PDF Download

So, We hope you like these important top Current Affairs 2020 10 September. If you have any suggestions, please do comment below.

I hope you loved these Important One Liner Current Affairs 2020 of 10th September, with some important explanations.

“Sharing is caring”. So, share the post too.

Please Comment Below